Följ Sprinkle Media

Finansiell rapportering från dotterbolag

Nyhet   •   Jan 04, 2018 17:00 CET

RAIRE Invest klient Systemhus AB förvärvade under slutet av 2017 Fiber Solution Nordic. Dotterbolaget som nystartade sin verksamhet så sent som i oktober 2017 har nu inkommit med siffror på utfallet av uppstarten. Ledningen för Fiber Nordic uppger att bolaget har en beräknad bruttovinst om 19 % av omsättningen och ett netto om ca 17 %.

Intäkterna månad för månad 2017
Oktober: 395 tkr
November: 1 207 tkr
December: 2 765 tkr

Bolaget jobbar mot det kontrakt som vanns under hösten 2017 och som har ett intäktsvärde på 90 MSEK över 18 månader. Samtidigt har ytterligare kontrakt tecknats både inom fiberläggning och andra anläggningstjänster. Det milda vädret spelar bolaget i händerna och inga hinder pga väder har ännu uppstått.

Bolaget har för de första månaderna av verksamhet överträffat sina egna prognoser om utveckling och tillväxten är substantiell. De närmaste utmaningarna ligger i att hitta arbetskraft i form av underentreprenörer med nödvändiga anläggningsmaskiner. Vid årsskiftet hade bolaget 22 st anläggningsmaskiner ute på kontraktet.

Systemhus AB genomför just nu, fram till 22 januari en nyemission med syfte att marknadsnotera sig under våren 2018, på länken här kan du läsa allt om detta.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://media.raireinvest.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.