Följ Sprinkle Media

Systemhus utvecklar ett nytänkande koncept för hyresbostäder

Nyhet   •   Dec 27, 2017 14:00 CET

RAIRE Invest klient Systemhus AB kommer efter årsskiftet att presentera ett helt nytt koncept för hyreslägenheter. Konceptet kommer att lanseras nationellt under 2018. För närvarande görs en genomgång av legala förutsättningar med jurister specialiserade på byggrätt, hittills har inga hinder identifierats för att verkställa konceptet. Konceptet kommer att i sin helhet presenteras i ett pressmeddelande så snart förutsättningarna är utredda, bedömt i första halvan av januari.

Konceptet bygger på en möjlighet att låta villaägare bygga en hyreslägenhet som endast kräver bygganmälan på sin mark. Konceptet kräver liten kontantinsats från den som upplåter marken men ställer krav på uthyrning under 60 månader. Systemhus administrerar uthyrningen i sin helhet. Konceptet kommer att tillåta flexibla finansieringslösningar för byggnationen.

Systemhus genomför 7 december - 22 januari 2018 en nyemission, pre-IPO inför en planerad marknadsnotering våren 2018. Läs mer om nyemissionen här.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://media.raireinvest.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.